Nettside

Nettsiden er bedriftens ansikt utad og et sted hvor mange viktige førsteinntrykk dannes. Nye kunder, potensielle samarbeidspartnere og fremtidige medarbeidere bruker nettsiden for å gjøre seg kjent med hva din bedrift kan tilby. Derfor er det viktig at de raskt får oversikt over dette på nettsiden og at svarene de finner er i samsvar med det du ønsker å formidle.

sm_tjenester5
sm_thomas

Vi hjelper deg gjerne med å legge en strategi for hva som skal formidles, og kan også bistå med innholdet til nettsiden din. Hvor mye du ønsker å involvere oss i denne delen av prosessen er opp til deg, basert på behov og budsjett.

I designprosessen skal vi sammen komme fram til en struktur som gjør det enkelt for besøkende å finne det de er ute etter og som etterlater dem med et godt inntrykk av din bedrift.

Vi leverer responsive nettsider, det vil si at de er tilpasset ulike skjermstørrelser og nettlesere. Hurtig lastetid, universell utforming og brukervennlighet for den som skal redigere siden er også en viktig del av leveransen fra oss.

office5

Synlighet i søkemotorer som Google er viktig for de fleste av våre kunder. Det skal derfor være enkelt å jobbe med SEO på våre nettsider, og dette er noe vi også kan bistå med dersom du ønsker det.

WORDPRESS er verdens mest brukte publiseringsløsning, kjent for sin brukervennlighet. Denne plattformen er også svært fleksibel ettersom det finnes mange ferdige programtillegg som gjør at man kan få mye funksjonalitet for pengene.

ENONIC er en norskutviklet plattform som brukes av store statlige og private virksomheter, deriblant NAV, Posten, Bring og Norsk Tipping. Smart Media er eneste sertifiserte Enonic partner i Trøndelag.

For deg som ønsker å selge produkter fra nettsiden din vil det være aktuelt med en NETTBUTIKK. Her vil det enkleste alternativet være Woo Commerce, en nettbutikk-utvidelse som er laget for nettsider bygget på WordPress.

Vi tilbyr drifts- og supportavtale til alle våre nettsidekunder.

Vi tilbyr:

  • Enkle nettsider basert på ferdige maloppsett
  • Skreddersydde nettsider med tilpasset design og funksjonalitet
  • Nettbutikk
  • Drift- og supportavtale
  • Performance (arbeid etter nettsiden er lansert, analyse etc.)

Be om tilbud på nettside

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.