Med opplevelsene i fokus

Namsskogan Familiepark er et eget univers med Norges største samling av nordiske dyr. Familieparken byr på mange spennende aktiviteter og opplevelser for både liten og stor. Anlegget, som ligger i Trones ved E6, har de seneste årene hatt rundt 50.000 besøkende på årlig basis.

familieparkenref_smartmedia

Utfordringen

Den gamle nettsiden var utdatert og fungerte dårlig på mobile plattformer. I tillegg til en generell oppdatering var det også ønskelig at den nye nettsiden skulle gi besøkende et bedre bilde av opplevelsene og aktivitetene som familieparken byr på. Enkel tilgang til nødvendig praktisk informasjon var også et prioritert område, i tillegg til at nettsiden skulle være enkel å oppdatere for familieparkens informasjonsmedarbeidere.

13327479_10154217444178669_6272023946060615220_n
10885397_10152960106018669_3963251822604978518_n

Prosessen

I samarbeid med kunden kartla vi hvilket innhold som skulle prioriteres på nettsiden. Ettersom det var ønskelig å fokusere på dyrene, opplevelsene og aktivitetene ble film og foto viktige virkemidler for å vise fram dette på en tydelig og fristende måte. Det ble satt sammen et team med to videofotografer og en stillbildefotograf som fikk følge to familier under deres sommerbesøk i parken. Dette ble gjentatt vinteren etter slik at man også kunne vise fram tilbudene vinterstid. På denne måten fikk vi en base med opptak som kunne brukes både på nettsiden og i øvrig markedsføring som Facebook-annonsering og kinoreklame.

I designprosessen ble det fokusert på at den nye løsningen skulle kunne betjenes av personer i forskjellige aldersgrupper, og med varierende funksjonsevne. Bilder og tekst i samspill med grafiske elementer skulle engasjere til interaktiv handling for intuitivt å finne relevant informasjon om parkens mange dyr, aktiviteter og opplevelser.

cs_familieparken_ch_r3
Kontakt Namskogan | Smart media

Resultatet

Bilder og film av høy kvalitet bidrar til en visuell og levende nettside med et tydelig fokus på hva man kan oppleve som besøkende hos Namsskogan Familiepark. Et moderne, stilrent og ikke minst intuitivt design gjør at relevant informasjon er lett tilgjengelig både for unge og eldre brukere. Enten man sitter ved PC'en og planlegger neste besøk, eller bruker nettsiden som oppslagsverk på mobil mens man vandrer gjennom parken, så finner man enkelt det man er ute etter.

Nettsiden er bygget på WordPress; verdens mest brukte publiseringsplattform, som er kjent for sin brukervennlighet. Fra kontrollpanelet har familieparkens informasjonsmedarbeidere enkelt tilgang til å redigere tekster, bytte ut bilder og video etter sesong.

Leveransen

Vi har bistått Namsskogan Familiepark med:

  • Behovsavklaring og rådgiving
  • Webdesign
  • Innholdsproduksjon (foto og video)
  • Koding av nettside bygget på WordPress