Da den nye profilen til Steinkjerbygg ble laget var det én ting det måtte stemmes over.

I begynnelsen av august fikk Steinkjerbygg ny grafisk profil og nye nettsider. Bak endringene står Lindseth Reklame og Smart Media.

Måtte vente

Grafisk designer i Lindseth Reklame, Vigdis Kvarme Nordtømme, sier hun lenge har hatt et ønske om å endre Steinkjerbyggs profil. Nå fikk hun endelig muligheten. 

- Hver gang vi har møtt Steinkjerbygg har vi sagt at den gamle profilen har vært utdatert. Hver gang har svaret vært “ikke denne gangen”, sier Nordtømme.

Men så skjedde det noe, og denne sommeren ble den grafiske profilen fornyet.

Steinkjerbyggs nye logo
Enkel og tydelig: Steinkjerbygg sin logo skal signalisere to viktige målsettinger, nemlig trygghet og funksjonalitet.

- Steinkjerbygg har ventet på ny overordnet profil for Steinkjer kommune etter sammenslåingen med Verran. Når den var på plass, lå alt til rette for fornying, sier Nordtømme.

Trengte noe nytt

Daglig leder i Steinkjerbygg, Bjørn Kalmar Aasland, legger ikke skjul på at det var et behov for modernisere det visuelle uttrykket.

- Jeg vet ikke hvor gammel logoen vår var, men den var gammel, sier han.

I tillegg til ny grafisk profil ønsket de seg også en ren, moderne og brukervennlig nettside hvor den nye visuelle identiteten kom godt frem.

Den nye profilen og nettsiden ble lansert i begynnelsen av august. 

Steinkjerbyggs nye visuelle uttrykk har ifølge Aasland blitt godt mottatt med gode tilbakemeldinger både eksternt og internt.

Han sier de også er godt fornøyde med både nettsidedesign og den grafiske profilen.

- Samarbeidet med Lindseth Reklame og Smart Media har vært profesjonelt, hyggelig og konstruktivt, sier han.

Den nye grafiske profilen til Steinkjerbygg skal gjenspeile det selskapet jobber med, nemlig bygging av nye bygg og byfornyelse.

- Det nye logosymbolet gjør dette på en fortreffelig måte, sier han.

Selgende og tidsriktig

Mens Lindseth reklame har tatt seg av den grafiske profilen, har Smart Media satt opp de nye nettsidene.

Designer Lovise Sverdrup i Smart Media sier det var et ønske om at innholdet fra den gamle siden skulle videreføres over til den nye. 

- Dette førte til at vi i Smart Media kom med råd og forslag til hvordan vi kunne strukturere innholdet til en mer selgende og brukervennlig opplevelse for markedet til Steinkjerbygg, sier hun.

Den nye nettsiden har derfor en rekke CTA (Call to action) seksjoner fordelt nedover på både forside og undersider.

Designer Lovise Sverdrup i Smart Media
Moderne og brukervennlige: Designer Lovise Sverdrup i Smart Media sier hun var opptatt av å gjøre Steinkjerbyggs nye nettsider moderne og funksjonelle.

Sverdrup har også vært opptatt av å levere en side som er moderne, funksjonell, og som viser frem den nye visuelle identiteten godt.

- Det hjelper veldig mye å få en ferdig og vel utført profilhåndbok å jobbe ut i fra. Det er mange elementer som må implementeres inn på nettsiden. Alt av typografi, fargepalett, logovarianter, og grafiske elementer spiller viktige roller for at den visuelle identiteten skal henge sammen på tvers av all markedsføring og kommunikasjon, sier hun.

Etterhvert ble også det Smart Media-eide produksjonsselskapet Camerat koblet på. Oppgaven var å ta nye bilder til nettsiden samt generell markedsføring.

Fargediskusjon

Da Steinkjerbygg fikk de første forslagene fra Lindseth Reklame var det få ting de ønsket å endre på. Det eneste som ble diskutert var selve logofargen. Egentlig ønsket Steinkjerbygg seg en lysere blåfarge enn den som ble valgt.

- De ville opprinnelig ha kommunefargen til Steinkjer, altså lys blå. Vi gjorde noen tester på dette og fant ut at denne hadde dårlig kontrast mot hvitt, sier Nordtømme.

Grafisk designer i Lindseth Reklame, Vigdis Kvarme Nordtømme
Mer enn bygg: Grafisk designer i Lindseth Reklame, Vigdis Kvarme Nordtømme, ønsket å lage en grafisk profil som viste at Steinkjerbygg også handler om mennesker og miljø.

Dermed gikk fargevalget til avstemning. Valget falt til slutt på en mørkere blå, en farge som forøvrig ligger i steinkjerprofilen som blant annet inneholder en samling av Steinkjers offisielle farger.

Tett på merkevaren

Lindseth Reklame har hatt flere oppdrag for Steinkjerbygg gjennom flere år, og de lagde også den tidligere nettsiden for det kommunale foretaket. Dette har gjort sitt til at de har kommet tett på selskapet, og da arbeidet startet med den nye grafiske profilen hadde de allerede mye av kunnskapen de trengte.

- Jeg tror Steinkjerbygg følte seg trygge på at vi lagde noe som stemte med deres merkevare, sier Nordtømme.

Nylig fikk de også en kontrakt på skiltdekor. 

Mer enn bare bygg

Nordtømme sier noe av det viktigste i den nye profilen til Steinkjerbygg har vært å fram at selskapet handler om mer enn bygg.

- Vi ønsket å få fram at Steinkjerbygg også handler om mennesker og miljø. Samtidig ville vi beholde sjela og at selskapet skal oppfattes som noe trygt og stabilt, sier hun. 

Nordtømme sier samarbeidet med Smart Media har fungert godt.

- Vi har jobbet sammen i flere sammenhenger med gode resultater. Det fungerer bra så lenge vi har avklart hvem som har det siste ordet, sier hun og smiler.  

 

FAKTA

Steinkjerbygg KF

Steinkjerbygg er KF (kommunalt foretak) eies av Steinkjer kommune.

Foretaket er kommunens redskap for bygging av ulike bygg samt byfornyelse i sentrum. 

Steinkjerbygg KF har også ansvar for kjøp, forvaltning, drift, vedlikehold og renhold knyttet til boliger, formålsbygg og eiendom forøvrig. 

Steinkjerbygg har rundt 100 ansatte og består av flere selskap som eri 43 formålsbygg, over 700 kommunale boliger og flere kontorbygg.

Det samlede arealet på byggene er på 250 000 m2.

Kilde: Steinkjerbygg