Doblet omsetningen i nettbutikken!

Firma
Mattis Steinkjer AS

År
2021

Type
Digital markedsføring

Brukte mye penger på annonsering, men fikk ikke avkastningen de ønsket

Da Mattis Steinkjer kom til oss hadde de jobbet mye med annonsering gjennom et annet byrå, men følte at lønnsomheten var for dårlig. Etter en analyse av tidligere resultater konkluderte vi med at det var et forbedringspotensiale og muligheter for å skape bedre resultater.

Er du på utkikk etter inbound marketing som skaffer flere kunder og styrker eksisterende kundeforhold?

Mattis Steinkjer AS tilbyr klær, vesker og tilbehør til både menn og kvinner.
Etter å ha vært en bedrift alle i lokalmiljøet kjenner til og elsker, bestemte Mattis seg i 2017 for å satse på netthandel.
Med et godt produktutvalg og klassens beste kundeservice har Mattis gjort det så godt på nett som de kunne tenke seg. Men så er det noe med å nøye seg med godt nok.

Analyse av tidligere resultater

En annonsekonto med mye data og resultater fra tidligere annonser ga oss et godt grunnlag for oppstarten. Før vi begynte arbeidet gjorde vi en analyse av kontoen slik at vi kunne se hva som hadde fungert og hva som ikke hadde fungert. Målet med arbeidet var å bli mer lønnsom, derfor ble fokuset å prioritere budsjettet der det faktisk ga resultat. Med denne analysen fant vi ut hvilke målgrupper, produkter, budskap og andre faktorer som påvirket resultatene positivt.

Analyse-testing-optimalisering

Etter å ha fått en oversikt over dataene kunne vi sette i gang arbeidet. Vi begynte med på å teste over 100 annonsevariasjoner. Dette ga oss gode erfaringer og tall på hva som fungerte og ikke. Med disse tallene kunne vi videre optimalisere annonsene og fokusere budsjettet der det faktisk ga resultat.

Økte omsetningen med 130%

Ved å analysere, teste og optimalisere ulike tiltak gjorde vi markedsføringen mer lønnsom og klarte samtidig å doble omsetningen sammenlignet med samme periode i 2020. 

I løpet av tiden etter at vi tok over kontoen har vi sett en 79% økning i avkastning, fra 390% til 700%. Dette betyr at for hver krone de bruker på annonsering omsetter de for 7 kroner. For Mattis er dette en veldig god avkastning da de har gode marginer og en "break even ROAS" på 200%.

Vi gleder oss til videre samarbeid med mattisstore.no og til å ta nettbutikksalget til nye høyder.

Ønsker du å øke omsetningen i din nettbutikk?

Book et uforpliktende møte