Mål effekten av annonsene dine med facebook-piksel

Har du planer om å annonsere på facebook? Eller kanskje du har annonsert en stund, men ikke satt opp facebook-piksel på landingssiden din? Da bør du lese videre. Facebook-pikselen er nemlig et av de viktigste verktøyene facebook har å tilby. Vi viser deg hvordan du kan bruke den.

 
Hva er en facebook-piksel og hva gjør den?

En facebook-piksel er en kodesnutt som plasseres i koden på en nettside. Facebook gir deg muligheten til å måle hvor effektive facebook-annonsene dine er gjennom å vise deg hvilke handlinger brukerne utfører på nettsiden din. Hver gang en bruker besøker nettsiden din ved å klikke på en facebook-annonse utløses pikselen og rapporterer handlingen tilbake til facebook. Dette skjer også når brukeren gjør ønskede handlinger på siden din, for eksempel gjennomfører et kjøp eller fyller ut et skjema. Slike ønskede handlinger kalles konverteringer.

Pikselen gir deg også muligheten til å opprette et publikum med utgangspunkt i dine besøkende. Slik kan du for eksempel velge å rette annonser mot alle som har besøkt siden din, ved å hente informasjon fra pikselen. Du kan også rette annonser mot brukere som har besøkt utvalgte sider på nettsiden din.

 

Slik installerer du facebook-pikselen

Begynn med å finne frem pikselen. Facebook-pikselen finner du i din business manager. Trykk på menyen og deretter på “alle verktøy”. Under målinger og rapporter finner du “piksler”.

Hvordan navigere til facebook-piksel

Slik finner du frem til facebook-pikselen

Da vil du møte en side som ser slik ut:

Legg til ny datakilde, facebook-piksel

Slik oppretter du en facebook-piksel

Trykk “Legg til ny datakilde” og “Facebook-piksel”.

Gi deretter facebook-pikselen din et passende navn. 

Pikselen kan installeres på to forskjellige måter. Du kan velge å installere den ved hjelp av en partnerintegrering, for eksempel Google Tag Manager. Eller så kan du legge den til manuelt i koden. Hvis du ønsker kan du også sende instrukser til din nettsideleverandør. 

Ulike måter å installere facebook-piksel

Velg hvordan du vil installere facebook-pikselen

Mer informasjon om installeringen av pikselen finner du her: https://www.facebook.com/business/help/952192354843755

Når du har fått installert facebook-pikselen må du sjekke at den er aktiv. For å gjøre dette vil vi anbefale å bruke Facebook Pixel Helper: https://chrome.google.com/webstore/detail/facebook-pixel-helper/fdgfkebogiimcoedlicjlajpkdmockpc

Facebook-piksel hjelper

Hvordan sjekke at facebook-pikselen er aktivert

Gå inn på nettsiden din. Hvis facebook-pikselen er aktiv vil du se at Pixel Helper-knappen blir blå med en grønn boks. Hvis den ikke er aktiv vil Pixel Helper være grå. 

 

Gratulerer! Nå kan du ta facebook annonsene dine til neste nivå. 

Har du flere spørsmål angående facebook annonsering?

Spør oss gjerne:

Vennligst skriv inn ditt navn.
Vennligst skriv inn en melding.

Kom i gang!
Når du ber om et tilbud fra oss tar vi kontakt med deg for å avklare ditt behov. Basert på dette setter vi opp et tilbud til deg innenfor ditt budsjett.

Kontakt oss