NxtMedia Conference – Et viktig møtested mellom media og teknologi

For sjette gang den 15. november er det duket for NxtMedia Conference – et unikt tilbud for den som ønsker å få innblikk i aktuelle temaer innenfor medier og teknologi som vil påvirke fremtiden.

NxtMedia Conference

For sjette gang den 15. november er det duket for NxtMedia Conference, som er et unikt tilbud for den som ønsker å få innblikk i aktuelle temaer innenfor medier og teknologi som vil påvirke fremtiden.

NxtMedia Conference gjentar suksessen fra i fjor og er allerede godt i gang med salget av billettene til det eksklusive arrangementet. Det vil foregå på Rockheim i Trondheim og passer for teknologiinteresserte mediefolk, medieinteresserte teknologer samt andre samfunnsinteresserte borgere.

– Hvis du vil sikre deg billett, er det derfor lurt å slå til raskt. Her gjelder det å være først til mølla, sier daglig leder i NxtMedia Rolf Dyrnes Svendsen.

– Konferansen er et utmerket sted for å bygge relasjoner, slik at man er i bedre stand til å påvirke egen hverdag, men også produkter og prosjekter man jobber med, fortsetter han.

Lyd blir et av hovedtemaene

Et tema som er veldig spennende og aktuelt i år er lyd- og talestyring av medier. Det har blitt solgt 120.000 digitale assistenter i Norge, og disse blir stadig mer populære og smartere. Mange kjenner kanskje allerede godt til Apple’s Siri og Google Home, som man kan stille spørsmål og gi kommandoer til gjennom talestyring.

Rolf Dyrnes Svendsen er daglig leder for NxtMedia

Rolf Dyrnes Svendsen, daglig leder for NxtMedia forteller at det er mange spennende temaer på programmet i år, deriblant talestyring av medier.

– Det er klart at det er mange som ser på lyd som en mulighet å drive med medietjenester på en måte som ikke er gjort før. Lyd kan gi oss noe mens vi foretar oss noe annet, ettersom det er en veldig god sekundær aktivitet. Før snakket vi om second screen, og at mobilen kunne bli en hjelpeskjerm opp mot det som var en større skjerm, for eksempel i forbindelse med idrettsarrangementer. Jeg mener at lyd er et slikt område.

Ikke overraskende er det også mye annet interessant på programmet under NxtMedia Conference. Juan Señor, en av verdens beste foredragsholdere og formidlere kommer, og han skal snakke om fremtiden for nyhetsmedier, samt fremtidens nyhetsmedier sett i sammenheng med dagens Internettlandskap.

Dyrnes Svendsen ønsker også å trekke frem gründeren Gunnar Robert Sellægg fra Namdalen. Han ble utnevnt som partner da Are Traasdahl etablerte selskapet Spring Capital og sammen har de satt av hele 250 millioner til investeringer i nordiske selskaper. Mer om dette kan man høre i Sellægs foredrag.

Det skal være lett å orientere seg på nettsiden

For å få markedsført NxtMedia Conference på best mulig måte var det viktig med en lettlest og funksjonell nettside som gir inntrykk av hva konferansen handler om, forklarer den daglige lederen. Smart Media fikk oppdraget med å designe og utvikle denne.

– Jeg ønsket en nettside med overskrifter og tekster som fort tar deg inn i temaet. Samtidig er strukturen viktig, og det skal være lett å finne frem til de riktige elementene.

Jobben som er gjort, er Dyrnes Svendsen godt fornøyd med, og han synes at samarbeidet har fungert bra.

– Smart Media er alltid ryddig og leverer på tid, og det er veldig viktig for meg. Jeg vil også legge til at det er en god idé å bruke Smart Media, ettersom det er en lokal bedrift, og at det har en verdi i seg selv når vi lager aktiviteter i våre markedsområder.

Steinar Audestad er prosjektleder i Smart Media. Han synes også det har vært en bra prosess med mange gode innspill fra kunden som har bidratt til et meget godt sluttprodukt.

– Vi har levert nettsider til NxtMedia i flere år, og jeg setter stor pris på tilliten. De er en spennende aktør på sitt felt, som vi er stolte av å ha som kunde hos oss.

Kom i gang!
Når du ber om et tilbud fra oss tar vi kontakt med deg for å avklare ditt behov. Basert på dette setter vi opp et tilbud til deg innenfor ditt budsjett.

Kontakt oss

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.