Nettside nominert til anerkjent bransjepris

Nettsiden til Arctic Wildlife Tours ble plukket ut som en av de seks beste i sin kategori “Travel & Tourism” da årets Lovie Awards skulle kåres.

l_featured_img

Nettsiden til Arctic Wildlife Tours  ble plukket ut som en av de seks beste i sin kategori “Travel & Tourism” da årets Lovie Awards skulle kåres. Prisen presenteres av International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS) og er anerkjent som Europas mest prestisjefylte utmerkelse innen digitale medier.

Den årlige prisutdelingen avholdes nå for åttende gang, og har som formål å anerkjenne arbeidet som gjøres av digitale og kreative byråer, innholdsforlag, kulturelle og politiske organisasjoner samt individuelle bransjeaktører i Europa. De nominerte er skapere av, eller har gjort seg bemerket gjennom; nettsteder, digitale markedsføringskampanjer, Internettvideoer, mobil, apper og sosiale medier. Med bidrag fra over 33 land, gjenspeiler prisutdelingen den enorme påvirkningen Internett har fått som et verktøy både i arbeids- og hverdagssammenheng.

Juryen i IADAS består av et ekspertpanel som representerer hele Internett-industrien. Blant disse er musikeren Imogen Heap, Dan Howell (danisnotonfire), skuespiller og skribent Stephen Fry, Vic Hayes (trådløsnettets far), Robin Chase (grunnlegger av Buzzcar), Alexander Ljung, (grunnlegger og administrerende direktør i Soundcloud) og Corinne Vigreux (medstifter i TomTom).

En gledelig overraskelse

Det er fotograf og eventyrer Svein Wik som står bak Arctic Wildlife Tours. Gjennom selskapet organiserer han fotoekspedisjoner til arktiske strøk, og for Svein har det hele tiden vært viktig med en nettside hvor han kunne vise fram produktet han tilbyr gjennom å dele opplevelser og høydepunkter fra tidligere turer. I tillegg skulle det være enkelt å ta kontakt for mer info eller melde seg på en tur.

– Sammen med Smart Media har jeg jobbet veldig målrettet for å oppnå gode resultater og synes det er blitt en veldig enkel og oversiktlig nettside, som det er lett å finne frem på. Ettersom jeg er opptatt av å markedsføre meg selv i sosiale medier, er det helt avgjørende å ha en bra landingsside med fine bilder.

Likevel hadde han aldri tenkt tanken på at nettsiden noen gang skulle bli nominert til en pris.

– Det var veldig spennende og uventet. En slik nominasjon er helt fantastisk, for det betyr at nettsiden fungerer som den skal. Å lage en nettside med bra design og innhold og samtidig vite om man treffer bra, er vanskelig, men denne nominasjonen er en bekreftelse på at vi har klart det.

Stas med internasjonal anerkjennelse

Prosjektleder Linda Bomann fra Smart Media synes det er veldig stas med internasjonal anerkjennelse av nettsiden som teamet hennes har laget på oppdrag fra Arctic Wildlife Tours.

– Det er en stor motivasjon for våre designere og utviklere å få en slik tilbakemelding på et produkt de har jobbet med, så dette betyr absolutt mye for oss. Jeg synes det har vært en god prosess hvor vi sammen med kunden har avklart premissene for nettsiden; ren, delikat, brukervennlig og ikke minst selgende. Dette mener jeg vi har klart å løse på en god måte. I tillegg gjør nok Sveins fantastiske bilder at den skiller seg ekstra ut, sier hun og smiler.

Linda legger til at kundens markedsføring av nettsiden i utlandet nok har bidratt til at den har blitt lagt merke til også utenfor landegrensene.

– Svein har virkelig forstått viktigheten av å tenke søkemotoroptimalisering i sitt arbeid med tekst. Han har også markedsført nettsiden digitalt rettet mot internasjonale kunder, og det kan godt være årsaken til at de rette personene har blitt oppmerksomme på den. Men det er jo en lang vei fra å bli lagt merke til og til å havne blant de seks beste i sin kategori i Lovie Awards, så det er selvfølgelig kjempestas!

Kom i gang!
Når du ber om et tilbud fra oss tar vi kontakt med deg for å avklare ditt behov. Basert på dette setter vi opp et tilbud til deg innenfor ditt budsjett.

Kontakt oss

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.