Eksbonden Jon driver nytt nettsted om landbruk

Etter Jon Trøite solgte familiegården i februar, lanserte han Landbruk24, som er en nettside rettet mot bønder og andre som er interessert i landbruk. Konseptet er enkelt: Bonden skal kunne sitte på traktoren og samtidig holde seg oppdatert på det som skjer.

Jon Trøite er kjempefornøyd med nettsiden Landbruk 24, som Smart Media har levert.

Etter Jon Trøite solgte familiegården i februar, lanserte han Landbruk24, som er en nettside rettet mot bønder og andre som er interessert i landbruk. Konseptet er enkelt: Bonden skal kunne sitte på traktoren og samtidig holde seg oppdatert på det som skjer.

Selv har Jon drevet gård i over 30 år. Allerede som 16-åring måtte han ta over for faren sin, som ble syk. Det var litt tidligere enn forventet, men Jon tok utfordringen på strak arm. Han hadde da forberedt seg på å være odelsgutt resten av livet. Slik ble det ikke. Sommeren for to år siden fikk han en leddsykdom, noe som førte til at han ikke kunne drive gården på samme vis som før.

–  Jeg måtte gå inn i tenkeboksen og vurdere hva jeg skulle gjøre videre. Å drive med melkeproduksjon er krevende arbeid, så jeg hadde to valg. Enten måtte jeg drive gården halvveis, med bare kornproduksjon, eller så kunne jeg selge gården og begynne med noe annet. Jeg valgte til slutt sistnevnte, forteller Jon Trøite.

Fant seg et nytt beite

Jon Trøite måtte ta et valg om han bare skulle fortsette med kornproduksjon eller finne seg et annet beite.

Jon har alltid hatt en fjern drøm om å bli journalist, og det var slik han fikk ideen om å drifte sin en egen nettside om landbruk.

– Det er noe som engasjerer meg. Jeg kommer nok alltid til å se verden fra bondens ståsted, derfor landet jeg på landbruk som tema. Det er jo det jeg kan. Samtidig så jeg et behov. Det finnes mye informasjon og nyheter om landbruk på nett, men det er få sider som har alt dette samlet. Ambisjonen min er å ha et nettsted der bonden kan finne nyheter og markedsinformasjon med priser og mer på samme sted.

Den tidligere melkebonden er forberedt på at ting tar tid, men han synes trafikken inn på nettsiden er ganske bra med tanke på at den er nyoppstartet. Han har også fått mange gode tilbakemeldinger fra leserne.

Enkel og smart nettside fra Smart Media

Jon forteller videre at da han bestemte seg for å lage nettside, hadde han ingen teknisk innsikt og lite peiling på hvordan man drifter et nettsted, derfor tok han kontakt med Smart Media.

– Jeg ga Smart Media to ord: Enkelt og greit. Jeg ønsket en åpen nettside uten innlogging, der Smart Media kunne bistå med det tekniske, og jeg lage innholdet.

Landbruk24 er selvfølgelig tilpasset alle skjermstørrelser og enheter.

Nettsiden svarte til forventningene. I tillegg til å være leservennlig, er den også enkel å drifte og oppdatere, ifølge Jon.

– Jeg trengte litt hjelp fra support i starten med å utvikle tabeller til landbruksbørsen og slikt da, men nå går jobben som en lek. På support er de kjappe og gode på tilbakemeldinger. Siden jeg er helt amatør på data, er de veldig flinke til å legge seg på mitt nivå når de skal forklare meg ting, sier han lattermildt.

På leting etter annonsører

Nå søker Jon etter annonsører fra landbruksnæringen. Han er helt avhengig av annonseinntekter for at alt skal gå rundt, spesielt med tanke på at Landbruk24 er en gratis nettside.

– Til påsken neste år skal jeg ta en evaluering på om dette går. Når jeg får bedre økonomi, håper jeg på å få utviklet landbruksbørsen. Gjøre nettsiden enda bedre, mer kjent, få samlet enda mer stoff og gjort noen enkle oppdateringer. Annonseringen må som sagt også komme på plass først. Foreløpig har jeg veldig stor tro på at dette blir bra, fordi jeg vet det er mange som vil ha nytte av et nettsted som samler viktig informasjon om landbruk. Jeg må bare finne ut hvordan jeg skal gjøre nettstedet kjent og samtidig få den finansielle biten på plass.

Kom i gang!
Når du ber om et tilbud fra oss tar vi kontakt med deg for å avklare ditt behov. Basert på dette setter vi opp et tilbud til deg innenfor ditt budsjett.

Kontakt oss

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.