Eksbonden Jon driver nytt nettsted om landbruk

Etter Jon Trøite solgte familiegården i februar, lanserte han Landbruk24, som er en nettside rettet mot bønder og andre som er interessert i landbruk. Konseptet er enkelt: Bonden skal kunne sitte på traktoren og samtidig holde seg oppdatert på det som skjer.

Jon Trøite er kjempefornøyd med nettsiden Landbruk 24, som Smart Media har levert.

Etter Jon Trøite solgte familiegården i februar, lanserte han Landbruk24, som er en nettside rettet mot bønder og andre som er interessert i landbruk. Konseptet er enkelt: Bonden skal kunne sitte på traktoren og samtidig holde seg oppdatert på det som skjer.

Selv har Jon drevet gård i over 30 år. Allerede som 16-åring måtte han ta over for faren sin, som ble syk. Det var litt tidligere enn forventet, men Jon tok utfordringen på strak arm. Han hadde da forberedt seg på å være odelsgutt resten av livet. Slik ble det ikke. Sommeren for to år siden fikk han en leddsykdom, noe som førte til at han ikke kunne drive gården på samme vis som før.

–  Jeg måtte gå inn i tenkeboksen og vurdere hva jeg skulle gjøre videre. Å drive med melkeproduksjon er krevende arbeid, så jeg hadde to valg. Enten måtte jeg drive gården halvveis, med bare kornproduksjon, eller så kunne jeg selge gården og begynne med noe annet. Jeg valgte til slutt sistnevnte, forteller Jon Trøite.

Fant seg et nytt beite

Jon Trøite måtte ta et valg om han bare skulle fortsette med kornproduksjon eller finne seg et annet beite.

Jon har alltid hatt en fjern drøm om å bli journalist, og det var slik han fikk ideen om å drifte sin en egen nettside om landbruk.

– Det er noe som engasjerer meg. Jeg kommer nok alltid til å se verden fra bondens ståsted, derfor landet jeg på landbruk som tema. Det er jo det jeg kan. Samtidig så jeg et behov. Det finnes mye informasjon og nyheter om landbruk på nett, men det er få sider som har alt dette samlet. Ambisjonen min er å ha et nettsted der bonden kan finne nyheter og markedsinformasjon med priser og mer på samme sted.

Den tidligere melkebonden er forberedt på at ting tar tid, men han synes trafikken inn på nettsiden er ganske bra med tanke på at den er nyoppstartet. Han har også fått mange gode tilbakemeldinger fra leserne.

Enkel og smart nettside fra Smart Media

Jon forteller videre at da han bestemte seg for å lage nettside, hadde han ingen teknisk innsikt og lite peiling på hvordan man drifter et nettsted, derfor tok han kontakt med Smart Media.

– Jeg ga Smart Media to ord: Enkelt og greit. Jeg ønsket en åpen nettside uten innlogging, der Smart Media kunne bistå med det tekniske, og jeg lage innholdet.

Landbruk24 er selvfølgelig tilpasset alle skjermstørrelser og enheter.

Nettsiden svarte til forventningene. I tillegg til å være leservennlig, er den også enkel å drifte og oppdatere, ifølge Jon.

– Jeg trengte litt hjelp fra support i starten med å utvikle tabeller til landbruksbørsen og slikt da, men nå går jobben som en lek. På support er de kjappe og gode på tilbakemeldinger. Siden jeg er helt amatør på data, er de veldig flinke til å legge seg på mitt nivå når de skal forklare meg ting, sier han lattermildt.

På leting etter annonsører

Nå søker Jon etter annonsører fra landbruksnæringen. Han er helt avhengig av annonseinntekter for at alt skal gå rundt, spesielt med tanke på at Landbruk24 er en gratis nettside.

– Til påsken neste år skal jeg ta en evaluering på om dette går. Når jeg får bedre økonomi, håper jeg på å få utviklet landbruksbørsen. Gjøre nettsiden enda bedre, mer kjent, få samlet enda mer stoff og gjort noen enkle oppdateringer. Annonseringen må som sagt også komme på plass først. Foreløpig har jeg veldig stor tro på at dette blir bra, fordi jeg vet det er mange som vil ha nytte av et nettsted som samler viktig informasjon om landbruk. Jeg må bare finne ut hvordan jeg skal gjøre nettstedet kjent og samtidig få den finansielle biten på plass.

Kom i gang!
Når du ber om et tilbud fra oss tar vi kontakt med deg for å avklare ditt behov. Basert på dette setter vi opp et tilbud til deg innenfor ditt budsjett.

Kontakt oss