Nå risikerer du å bli mindre synlig på Google

Kategori: Blogg, Nyheter

Vi besto testen!

Gjør nettsidene dine mobiltilpasset eller havn lengre ned i søkeresultatet på Google.

Det er en av konsekvensene når Google gjør endringer i søkekriteriene sine 21. april.

Fra 21. april vil du få søkeresultater som er optimalisert for den enheten du søker på. Hvis du søker på en mobil, vil nettsider som ikke er mobilvennlige bli rangert lavere i søkeresultatet. Hvis du søker på et nettbrett, vil sider som ikke er tilpasset skjermen på et nettbrett komme lavere ned i søkeresultatet.

Siden over halvparten av alle søk gjøres på en mobil enhet, og ikke fra en stasjonær PC, vil dette kunne ha store konsekvenser for søkeresultatet du får. Google selv sier at endringen “vil kunne ha en signifikant effekt på søkeresultatet.”

Hvordan finner du ut om sidene dine er mobilvennlige?

Hvis du vil finne ut om nettsidene dine følger Googles definisjon av mobilvennlig, kan du ta testen du finner på denne siden http://bit.ly/1EVi9R3.

Vi besto testen!

Vi besto testen!


Hva gjør jeg hvis sidene mine ikke er mobilvennlige?

Hvis sidene dine ikke er mobilvennlige, og du er opptatt av å bli funnet på Google, har du to alternativ; Du kan gjøre nettsidene dine mobilvennlige, eller du kan benytte anledningen til å kjøpe nye, moderne nettsider.

Alle nettsidene Smart Media har laget etter 1. januar 2014, er responsive. Det vil si at de fungerer like bra på mobil og nettbrett som på stasjonære PC´er. Er nettsidene dine responsive, tilpasser de seg automatisk til den skjermen som brukeren benytter seg av, uten at brukeren må zoome eller scrolle. Det betyr at siden kan vises på alle skjermstørrelser – og at du ikke blir mindre synlig etter 21. april.

Er du usikker på hva du skal gjøre? Ta gjerne kontakt med oss!