Fungerer nettsidene dine på mobil og nettbrett?

I forrige uke publiserte TNS Gallup tall som for første gang viser at trafikken fra mobile enheter er større enn fra stasjonære PCer.

Kanskje ikke så rart – siden 85 prosent av befolkningen i Norge har en smarttelefon.

Sannsynligheten for at de som er interesserte i det du driver med oppsøker nettsidene ditt fra mobiltelefonen mens de sitter på bussen eller fra iPaden i sofakroken, er større enn at de gjør det fra desktopen.

Alle nettsidene Smart Media lager, er responsive – det vil si at de fungerer like bra på mobil og nettbrett som på stasjonære PC´er. Er nettsidene dine responsive, tilpasser de seg automatisk til den skjermen som brukeren benytter seg av, uten at brukeren må zoome eller scrolle. Det betyr at siden kan vises på alle skjermstørrelser.

Trenger du nye nettsider som skal tilpasses mobile enheter? Ta gjerne kontakt med oss!

Les om hva som skjer i vår verden

Forbedrer og justerer prisen på drift- og supportavtalen fra 1. august 2018

15. mai 2018

Vi ønsker å være i forkant, med å tilby nye løsninger og kontinuerlig oppgradere det vi har. Nå ser vi oss nødt til å øke prisene litt for å kunne fortsette å levere på det nivået vi ønsker.

Les mer »

Informasjon om Personvern / GDPR

15. mai 2018

EUs forordning for personvern (GDPR) blir innført som norsk lov i 2018. Dette skjer sannsynligvis før sommeren. Smart Media passer på at din nettside er klar.

Les mer »
Fotograf Thomas Jergel | Bedriftsfotografering | Smart Media

Bedriftsfotografering med fotograf Thomas Jergel

27. april 2018

Skal din bedrift ha ny nettside men mangler godt innhold å fylle den med? Fotograf Thomas Jergel tar gjerne jobben.

Les mer »
5 tips når du skal lage nettside | Smart Media

5 tips når du skal lage ny nettside

23. april 2018

Å få utviklet en nettside er en stor og viktig investering. Vi gir deg 5 tips til hvordan du skaffer deg en nettside som fungerer for deg.

Les mer »

Grunnleggende bilderedigering

18. april 2018

Ønsker du å lære mer om bilderedigering? Vi viser deg de viktigste funksjonene man bør kunne for å komme i gang.

Les mer »

Ledig stilling som frontend-utvikler

14. mars 2018

Ønsker du å lage gode brukerorienterte løsninger for web- og mobile enheter? Liker du å holde deg oppdatert på trender innen design, markedsføring og digitale kanaler? Da ønsker vi gjerne å høre fra deg.

Les mer »

Kom i gang

Når du ber om et tilbud fra oss tar vi kontakt med deg for å avklare ditt behov. Basert på dette setter vi opp et tilbud til deg innenfor ditt budsjett.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.